• Aart van der Gaag: Waarom 100.000 banen?

Aart van der Gaag: Waarom 100.000 banen?

Ik vertrouw erop dat dit boek een rol gaat spelen bij het slagen van het 100.000 plan. Dat het een recordoplage mag krijgen!

Het begon met een tweet: Stempel geschikt! - het boek over vooral de integratie van Wajongers – stond weer in de belangstelling door alle publiciteit over het 100.000 banenplan. Desiree Curfs, die ik nog maar net kende, reageerde meteen: ‘Aart wordt het dan geen tijd voor een 100.000 banenboek?’
Ik repliceerde: ‘Alleen als we het samen doen!’
En zo is het gekomen.

Vijf organisaties ABU, AWVN, CEDRIS, De Normaalste Zaak en OVAL verenigden zich om een boek over de mogelijkheden voor 100.000 banen uit te brengen, met goede voorbeelden van bedrijven die het gewoon doen.

En ja, dat ‘samen doen’ met Desiree duurde maar heel kort. Ik viel uit en heb aan haar gevraagd de kar te trekken. Dankzij haar inzet, de betrokkenheid van de vijf organisaties en last but not least de rol van de uitgever is dit prachtboek er gekomen.

Storytelling is wat mij betreft het belangrijkste middel om andere bedrijven te overtuigen; ondernemers die aan andere ondernemers laten zien dat het kan. En hoe het kan. Geen Haagse mensen, geen vrijgestelden die vertellen hoe het moet. Nee, mensen uit de praktijk die vertellen waar ze tegenaan lopen. Hoe ze het oplossen en met wie ze het doen. Want die komen natuurlijk ook in beeld; de mensen waar het om gaat. Betrokken, gemotiveerde medewerkers die het anders, maar niet minder doen.

Ik vertrouw erop dat dit boek een rol gaat spelen bij het slagen van het 100.000 plan. Dat het een recordoplage mag krijgen!

Aart van der Gaag
commissaris 100.000 banen VNO/MKB/LTO