• Je eigen boek uitgeven?

Je eigen boek uitgeven?

Behalve onze ‘eigen’ titels helpen we ook bij het uitgeven van boeken of andere soorten uitgaven buiten onze redactie. Wil je een boek maken met meerdere schrijvers? Maaike helpt

met verzamelen en houdt de deadlines in de gaten. Zo zorg je dat het boek gepubliceerd wordt; op tijd, mooi vormgegeven, en zonder al te veel moeite.

Een boek met allerlei verhalen of meningen van meerdere auteurs is heerlijk om te lezen. Maar het maken kan een enorme klus zijn. Maaike maakt het je stukken makkelijker.

Hoe werkt het?
Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen van een boek onder redactie en moet alle teksten en foto's verzamelen. De bijdragen moeten op tijd binnen zijn, het boek moet naar de drukker om op tijd klaar te zijn.

Hoe helpt Maaike?
Maaike geeft overzicht gedurende het hele proces, van het uitnodigen van mensen om mee te doen tot het accorderen van hun definitieve bijdrage in tekst en beeld. Ze toont op elk gewenst moment:
- Wie zijn benaderd om mee te schrijven?
- Wie heeft gereageerd; wie doet mee, wie niet?
- Wie heeft een briefing gekregen en wanneer? 
- Wie heeft na de deadline nog niets aangeleverd?
- Welke bijdrage is compleet?
- welke wijzigingen zijn aangebracht (oudere versies bewaart ze ook)
Ook mailt ze je desgewenst welke auteurs een bijdrage hebben aangeleverd of een vraag gesteld, zodat je hierop kunt reageren.

Ze helpt de co-auteurs met het eenvoudig aanleveren van hun contactgegevens en hun boekbijdrage: hun tekst en vaak ook een titel, foto, citaat en iets over hun achtergrond. Via een link naar een formulier-op-maat kan iedereen afzonderlijk zijn bijdrage aanleveren en updaten in de digitale omgeving van Maaike.

Wie niet op tijd is, stuurt ze herinneringsmailtjes. Ook stuurt ze zo nu en dan berichten om iedereen op de hoogte te houden. Dat klinkt simpel, maar alleen al hierin is Maaike een enorme aanwinst. Denk maar eens aan de overvolle mailbox en de honderden telefoontjes die zij je bespaart.

Maar Maaike doet meer. Nadat de eindredactie is verricht, zet Maaike alle teksten in dezelfde stijl. Zij biedt verschillende opties van publiceren, zodat het boek er naar jouw wensen uit komt te zien. Kortom, eenvoudig en snel een boek maken met redactiewerk van Maaike.

Maaike:
- helpt alle teksten en foto's te verzamelen
- behoudt voor jou het overzicht
- houdt deadlines in de gaten
- zet de bijdragen in dezelfde stijl en vormgeving
- publiceert, nadat alles compleet is aangeleverd, met een druk op de knop een site, boek of epub.

Direct aan de slag met een boek onder redactie? Neem contact met ons op via maaike@sinds1883.nl

 Mail ons, dan kijken we samen hoe we je het best kunnen helpen.